Grillowane krewetki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealna przekąska dla amatorów krewetek.

  • 30 min

Składniki:

  • 125 ml oliwy z oliwek
    sok z 1 cytryny
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka oregano
    2 łyżki natki pietruszki
    500 g dużych krewetek
    sól morska

Grillowane krewetki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowane krewetki 1. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i kilkoma łyżkami gorącej wody. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,oregano ,posiekaną natkę ,mieszamy.
    Krewetki przekładamy do miski ,skrapiamy oliwą i solimy. Nadziewamy po kilka sztuk na patyczki do szaszłyków. Następnie grillujemy je przez kilka minut (najlepiej na tackach aluminiowych ,żeby się nie spaliły). Przekładamy na talerze ,polewamy wcześniej przygotowanym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy