Grillowane koperty z młodej kapusty z miętusem i szparagami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Z trzech prostych składników można wyczarować nie zwykłe pełne smaku i aromatu danie. Miętus królewski z zielonymi szparagami ukryty w grillowanym liściu młodej kapusty. Może stanowić danie główne lub przystawkę podaną np. z sosem koperkowym lub cytrynowym.

Składniki:

  • 4 duże liście młodej kapusty
    300 g fileta z miętusa królewskiego
    12 zielonych szparagów
    cukier
    pieprz cytrynowy
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb Ryba

Grillowane koperty z młodej kapusty z miętusem i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 
Grillowane koperty z młodej kapusty z miętusem i szparagami 1. Liście kapusty z blanszować na wrzątku.
    Odcedzić , osuszyć na ręczniku papierowym.
  • 
Grillowane koperty z młodej kapusty z miętusem i szparagami 2. Szparagi umyć , odciąć lub oderwać zdrewniałe końce , związać gumką.
    Z blanszować na wrzątku z dodatkiem 1/2 łyżeczki soli i cukru w taki sposób by główki nie dotykały wody.
    Odcedzić , osuszyć na ręczniku papierowym , każdego przekroić na pół.
  • 
Grillowane koperty z młodej kapusty z miętusem i szparagami 3. Rybę ( jeśli była mrożona uprzednio pozostawić do rozmrożenia) pokroić na kawałki , oprószyć solą i pieprzem cytrynowym.
  • 
Grillowane koperty z młodej kapusty z miętusem i szparagami 4. Na każdy liść sałaty kłaść kawałek ryby oraz 6 kawałków szparaga.
  • 
Grillowane koperty z młodej kapusty z miętusem i szparagami 5. Złożyć liść w kopertę.
  • 
Grillowane koperty z młodej kapusty z miętusem i szparagami 6. Grillować po ok.5-7 min na rumiano z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Warzywa Zielone szparagi Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować