Grillowane buraczki z cukinią tofu i orzechami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pyszne jesienne danie dla zdrowia i urody

  • Łatwy

Składniki:


  • - buraki: 2 sztuki
    - patison mały: 0.5 sztuki
    - cukinia zielona mała: 0.5 sztuki
    - tofu: 0.25 sztuki
    - orzechy włoskie: 2 łyżki
    - ocet balsamiczny: 2 łyżeczki
    - olej: 2 łyżki
    - miód: 0.5 łyżeczki
    - pieprz kolorowy świeżo mielony: 2 szczypty

Grillowane buraczki z cukinią tofu i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Patisona myjemy ,kroimy w plasterki solimy i odstawiamy na ok 20 min . Następnie płuczemy i grillujemy .
  • 2. Buraki obieramy i gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu studzimy kroimy w plastry i grillujemy . Cukinię kroimy w plasterki i grillujemy .
  • 3. Grillowane warzywa układamy a półmisku . Posypujemy posiekanymi orzechami i kawałkami tofu .
  • 4. Robimy sos. Mieszamy olej z octem balsamicznym i miodem . Sosem polewamy warzywa. Doprawiamy pieprzem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy