Grillowane bakłażany

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Grillowe menu :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 bakłażany
    350 g mięsa mielonego wołowego
    2 pomidory
    garść posiekanego szczypiorku
    świeże zioła, u mnie oregano i szałwia
    sól i pierz
    5 dkg sera żółtego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Grill

Grillowane bakłażany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażany przekroić na pół, wydrążyć. Pomidory obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Mięso mielone wymieszać z pomidorami, szczypiorem, posiekanymi ziołami i przyprawami. Bakłażany posolić i napełnić mięsem. wierzch posypać startym żółtym serem, zawinąć w folie aluminiowa i grillować około 40 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Bakłażan

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować