Grillowana zapiekanka

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Zapiekanka z grilla, czemu nie ? różnorodność smaków, po prostu grillowe miszmasz :)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • kilka plasterków boczku wędzonego na dno foremki aluminiowej
    1 kiełbaska śląska pokrojona w plasterki
    1 krupniok (kaszanka) pokrojona w plastry
    sparzone krążki cebuli
    kilka kawałków kolorowej papryki
    kilka całych ząbków czosnku
    kilka połówek pomidorków koktajlowych
    przyprawa do grilla

Grillowana zapiekanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno foremki aluminiowej wyłożyć plasterkami boczku, dalej układać produkty w dowolnej kolejności, obficie posypać przyprawą do grilla.
    Foremkę przykryć dokładnie folią aluminiową i wstawić na grilla.

Porady

Nie należy przesadzać z ilością warzyw, bo chociaż zdrowe to za względu na zawartość dużej ilości soków, z zapiekanki wyjdzie nam zupa.

Komentarze

Podobne przepisy