Zapiekanka z grilla, czemu nie ? różnorodność smaków, po prostu grillowe miszmasz :)
20 min
Dla 2 osób
Składniki:
kilka plasterków boczku wędzonego na dno foremki aluminiowej
1 kiełbaska śląska pokrojona w plasterki
1 krupniok (kaszanka) pokrojona w plastry
sparzone krążki cebuli
kilka kawałków kolorowej papryki
kilka całych ząbków czosnku
kilka połówek pomidorków koktajlowych
przyprawa do grilla
Grillowana zapiekanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dno foremki aluminiowej wyłożyć plasterkami boczku, dalej układać produkty w dowolnej kolejności, obficie posypać przyprawą do grilla.
Foremkę przykryć dokładnie folią aluminiową i wstawić na grilla.
Porady
Nie należy przesadzać z ilością warzyw, bo chociaż zdrowe to za względu na zawartość dużej ilości soków, z zapiekanki wyjdzie nam zupa.
Komentarze