Grillowana tilapia z salsą pomidorową z kaparami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne połączenie ryby z salsą.... Polecam!!!

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • RYBA:
    - tilapia filety: 6 sztuk
    - sól, pieprz świeżo mielony: 1 szczypta
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    SALSA:
    - pomidory: 2 sztuki
    - kapary: 1 łyżka
    - pietruszka zielona: 1 łyżka
    - bazylia świeża (listki): 1 łyżka
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - ocet balsamiczny: 1 łyżka
    - chilli w płatkach: 1 szczypta
    - pieprz świeżo mielony: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowana tilapia z salsą pomidorową z kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozmrozić przez noc, następnie dokładnie osuszyć, przyprawić solą pieprzem, skropić oliwą z oliwek, grillować ok 2-3 minut z każdej strony.
  • 2. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, wydrążyć miąższ, pokroić, dodać pietruszkę, oliwę, ocet balsamiczny, chilli, odrobinę pieprzu, potargane listki bazylii, zamieszać, na koniec dodać kapary.
  • 3. Na talerzu ułożyć kawałki ryby, na górę salsę - rybę można podać z kawałkiem pieczywa- Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Włoska Grill Obiad

Podobne przepisy

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Grillowana ryba z pomidorową salsą

To może cię zainteresować