Grillowana ryba z pomidorową salsą

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszny i lekki obiad na letnie upały.

Składniki:

  • Dla 2 osób:

    2 filety tilapii
    sok z 1/2 cytryny
    sól ziołowa
    pieprz biały
    łyżka oliwy

    Salsa:
    2 pomidory
    cebulka dymka
    ząbek czosnku
    łyżka soku z cytryny
    garść listków bazylii
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Salsa

Grillowana ryba z pomidorową salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć, osuszyć, oprószyć solą ziołową i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na ok pół godziny. Grill posmarować oliwą i piec na nim rybę do czasu aż będzie rumiana.
  • 2. Salsa: Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Dodać posiekaną bazylię i dymkę, zmiażdżony ząbek czosnku. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem, wymieszać i odstawić na pół godziny.
    Podawać z rybą.

Porady

Filety ryby można również upiec zawinięte w folię aluminiową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Tilapia

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować