Grillowana polędwiczka z sarny

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Minimum składników maksimum smaku. Ważne jest to żeby składniki były najwyższej jakości.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • polędwiczka z sarny
    sól
    pieprz kolorowy
    olej rzepakowy

    do podania:
    sałata z sosem vinegret
    pieczone ósemki ziemniaków oraz fioletowych ziemniaków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowana polędwiczka z sarny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę oczyszczamy z błon, kroimy na plastry. Każdy plaster nacieramy olejem.
    Na rozgrzanej patelni grillowej po minucie z każdej strony smażymy mięso. Mięso przekładamy na deskę. Oprószamy solą i pieprzem kolorowym.


    Mięso podajemy z sałatą w sosie vinegret oraz pieczonymi fioletowymi batatami i ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dziczyzna Sarnina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować