Grillowana pierś z szynką, serem i fasolką

0 (0 ocen)

Kolejna roladka, ale równie pyszna zapraszam:)

Składniki:

  • Składniki na 1 porcję:
    1 pierś z kurczaka
    1 łyżka żółtej fasoli szparagowej
    2 plastry szynki
    2 plastry sera salami
    Sól,pieprz
    Lubczyk

Grillowana pierś z szynką, serem i fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0cyd0s6 1. Mięso umyć, osuszyć i naciąć jak książkę. Delikatnie rozbić tłuczkiem. Wszystkie przyprawy wymieszać w miseczce i porządnie natrzeć nimi mięso. Na płacie mięsa ułożyć szynkę i plaster sera.
  • image-26evi4h 2. Następnie położyć sprawiona fasolkę i kolejny plaster sera. Mocno zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Wystające końce wykałaczek można odciąć aby nie przeszkadzały w pieczeniu mięsa. Ja użyłam grilla elektrycznego ale patelnia grillowa też się do tego nada. Smażyć około 10-12 minut co jakiś czas obracając mięso. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy