Grillowana pierś kurczaka w marynacie brzoskwiniowej

4.5 (194 ocen)

  • Dla 2 osób

Słodko-ostre piersi drobiowe, rewelacyjne, polecam...

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 5 łyżek dżemu brzoskwiniowego
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki oliwy z oliwek
    łyżka sosu sojowego
    1 łyżeczka musztardy Dijon
    1 mała ostra papryczka posiekana
    Sól i świeżo zmielony pieprz
    1 podwójna pierś z kurczaka
    1 dojrzała brzoskwinia
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Grillowana pierś kurczaka w marynacie brzoskwiniowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty mieszamy w talerzu.
    Wymytą i osuszoną pierś przyprawiamy solą i pieprzem.
    Grillujemy po 5-7 min z każdej strony.
    Smarujemy piersi marynatą z obydwóch stron i jeszcze grillujemy jeszcze 4-5 min.
    Tuż przed końcem grillowania mięsa, na grill układamy przepołowioną brzoskwinie.

    Ja podałam z prostą sałatką z rukoli i parmezanu.

    SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pierś z kurczaka Przyprawy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować