Grillowana pierś kaczki na rukoli

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Szybka i łatwa do przyrządzenia sałatka w sam raz na kolację.

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • SKłADNIKI GłóWNE:
    - pierś kaczki: 2 sztuki
    - paczka rukoli: 1 sztuka
    - czerwona cebula: 1 sztuka
    - garść pomidorków koktajlowych: 1 sztuka
    - papryczka chili: 1 sztuka
    - sól, pieprz do smaku: 1 sztuka
    - sos winegret: 6 łyżek

Grillowana pierś kaczki na rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi oczyścić, posolić i popieprzyć i wrzucić na bardzo rozgrzaną patelnię grillową, piec po ok. 5 minut z każdej strony, wyłożyć na talerz, żeby mięso odetchnęło.
    Na talerzu rozłożyć rukolę, cebulę pokrojoną w piórka, pomidorki w połówkach lub ćwiartkach, polać winegretem (oliwa, cytryna, czosnek, łyżeczka musztardy, sos sojowy).
    Mięso pokroić wszerz, ułożyć na sałacie i udekorować drobno pokrojoną papryczką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy