Grillowana kiełbaska z cukiniowymi wstążkami i warzywną salsą

0 (0 ocen)

W sezonie grillowym oczywiście nie może zabraknąć kiełbaski. Połączona z cukiniowymi wstążkami i warzywną salsą smakuje wyśmienicie!

Składniki:

  • 1 kg kiełbasy śląskiej
    Przyprawa do wieprzowiny
    1 młoda cukinia
    Sól morska z młynka
    Pieprz ziarnisty z młynka
    1 ząbek czosnku
    Salsa:
    2 pomidory
    1 ogórek
    2 czerwone cebule
    Oliwa z oliwek

Grillowana kiełbaska z cukiniowymi wstążkami i warzywną salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę nacinamy w prążki, przyprawiamy przyprawa do wieprzowiny. Grillujemy na bardzo rozgrzanym grillu. Cukinię obieramy, obieraczką wycinamy wstążki. Przyprawiamy solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Układamy ją na foli aluminiowej i umieszczamy na grillu, grillujemy aż będzie miękka i chrupiąca. Pomidory, ogórka i cebule kroimy w kosteczkę, skrapiamy oliwą z oliwek. Kiełbaskę dodatkowo podajemy z podpieczonym chlebem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy