Grillowana karkówka z musem paprykowym

5 (156 ocen)

Zdobywca nagrody

Natarta ziołami, pyszna i soczysta karkóweczka. Idealnie komponuje się z musem paprykowym z pieczonej czerwonej papryki i cebuli. Na pewno nie raz wrócę do tego dania!

Składniki:

  • 500 g karkówki
    Przyprawa do karkówki
    0,5 łyżeczki ziół prowansalskich
    0,5 łyżeczki oregano
    Oliwa z oliwek
    Mus:
    0,5 czerwonej papryki
    1 czerwona cebula
    Olej
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grillowana karkówka z musem paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy i kroimy w plastry. Każdy plaster przyprawiamy przyprawą do karkówki, oregano i ziołami prowansalskimi. Skrapiamy oliwą z oliwek i odstawiamy na jakiś czas do lodówki (tak żeby mięso przeszło aromatem ziół). Karkówkę grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej.
    Paprykę oraz czerwoną cebulę kroimy w kosteczkę. Do rondelka wlewamy olej i dusimy warzywa pod przykryciem do miękkości. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na końcu blendujemy na mus.
    Karkówkę podałam z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona cebula

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować