Grillowana karkówka z marynaty

5 (188 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo aromatyczna karkówka podana z grilla smakuje doskonale na świeżym , letnim powietrzu.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 plastrów karkówki

    Marynata:
    5 łyżek oleju
    pół szklanki piwa,
    2 łyżki przyprawy do grilla
    1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
    1 łyżeczka soli
    1 łyżka musztardy
    2 łyżki ketchupu.
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Grill

Grillowana karkówka z marynaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karkówka 1. Mięso kroimy na grubsze plastry i lekko rozbijamy młotkiem do mięs. Wszystkie składniki na marynatę wkładamy do miski i mieszamy składniki. Tak przygotowaną marynatą smarujemy mięso i pozostawiamy w misce, przykrywamy folią i wkładamy do lodówki najlepiej na 12 godziny.
    arkówkę układamy na rozgrzanym grillu węglowym lub elektrycznym. Smażymy po kilka minut z każdej strony, aż do miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować