GRILL W LATO GRILL W ZIMĘ

0 (0 ocen)

Bardzo dobre rozwiązanie na grilla w zimę przy -10 stopniach na zewnątrz :) Oczywiście przetestowane.

Składniki:

  • 50 dag boczku
    pierś podwójną (z kurczaka)
    papryka czerwona i zielona
    cukinia
    cebula
    czosnek (nie obieramy)
    kaszanka (zawijamy we folię dodając cebulę w nacięcia kaszanki)
    kiełbasa

Grill w lato grill w zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Teraz przygotowujemy marynatę do mięsiwa:

    oliwa z oliwek i ocet winny 3:1
    oregano
    sól
    pieprz
    chili mielone
    łyżka miodu

    Mięso mieszamy z marynatą i zostawiamy na parę godzin.
  • image-02g4dh1 2. Dajemy mięso.
  • image-0ik4h48 3. I dorzucamy co nam się podoba...
  • image-1g3fjbc 4. ... papryka...
  • image-22ueqvv 5. ...cukinia i cebula...
  • image-1bqhkps 6. ... kaszanka...
  • image-26tq457 7. ... i dopijamy wino, które nam pozostało.

Porady

Jeść póki gorące :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy