grenadier z pieczonymi ziemniakami

4.51 (194 ocen)

  • 1 godz. 30 min

dla wszystkich którzy lubią ryby

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 filet grenadiera
    3 małe ziemniaki
    sok z ćwiartki cytryny
    pieprz, sól, chilli do smaku
    olej
Wystaw ocenę:

4.51 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grenadier z pieczonymi ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę myjemy, osuszamy, oprószamy przyprawami, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Następnie owijamy folią aluminiową i pieczemy około 15 minut.
  • 2. Ziemniaki obieramy, podgotowujemy w osolonej wodzie około 10 minut, studzimy, kroimy na małe kawałki, układamy na blasze posmarowanej olejem, posypujemy przyprawami i pieczemy około pół godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować