Grejpfrutowe miseczki z twarożkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Twarożek na śniadanie podany w niecodzienny sposób. Twarożek z grejpfrutem, serem i orzechami został połączony ze słodką śmietanką.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 grejpfruty
    40 dag. półtłustego twarogu
    8 łyżek śmietany kremówki
    2 łyżki bardzo drobno startego sera
    2 łyżki orzeszków pistacjowych lub włoskich
    sól
    biały pieprz

Grejpfrutowe miseczki z twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grejpfruta dokładnie wyszorować i sparzyć wrzątkiem. Wysuszyć. Następnie przekroić na połowę i dokładnie wydrążyć. Kawałki wydrążonego grejpfruta obrać z białej błonki i drobno posiekać. Twaróg wymieszać ze śmietaną kremówką.
  • 2. Dodać starty bardzo drobno ser, część posiekanych orzeszków pistacjowych lub włoskich i część pokrojonego grejpfruta (tyle ile kto lubi). Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie przełożyć do grejpfrutowych miseczek i posypać na wierzchu kawałkami grejpfruta i posiekanymi orzeszkami. Podawać z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy