Greckie naleśniki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Puszyste naleśniki wypełnione jogurtem greckim oraz dżemem truskawkowy m. Coś dla małych i dużych.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    1szkl. Mleka
    1łyżeczka sody oczyszczonej
    mąka pszenna
    3-4łyżki zimnej wody
    1jajko
    1łyżka cukru
    1 łyżka oleju

    Nadzienie:
    1 jogurt grecki
    Dżem truskawkowy

Greckie naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.
    Do miski wlewamy mleko oraz jajko, miksujemy. Następnie dodajemy cukier, sodę, wodę i mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę oraz olej. Odstawiamy na 10min. Smażymy na rozgrzanej patelni co jakiś czas odwracając aby się nie przypaliły.
  • 2. Naleśniki smarujemy jogurtem zwijając w kopertę. Następnie wierzch również posmarować jogurtem i dżemem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy