Greckie kartofelki z kurczakiem i oliwkami posypane fetą

0 (0 ocen)

  • 10 min

Danie nie jest pracochłonne, a za to bardzo smaczne i sycące.

  • 10 min

Składniki:

  • 50 dag ziemniaków
    1 filet z piersi kurczaka
    1 cebula
    kilka pomidorków koktajlowych
    1 ząbek czosnku
    pół papryki czerwonej
    3 łyżki czarnych oliwek
    15 dag sera feta
    świeża pietruszka
    przyprawa do kurczaka
    suszony tymianek
    sól, pieprz



Greckie kartofelki z kurczakiem i oliwkami posypane fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obierz, umyj. Gotuj 10 minut w posolonej wodzie, po czym potnij na kawałki. Mięso umyj, pokrój w drobną kostkę, cebule oraz czosnek obierz, potnij w plasterki.
  • pokrojony w kostkę kurczak wrzuć na patelnię 2. Rozgrzej olej. Zrumień na nim ziemniaki i posypane przyprawą mięso. Papryki oczyść, pomidorki przekrój na pół. Wrzuć je na patelnię. Dodaj cebulę i czosnek. Smaż 10 minut.
  • 3. Gotową potrawę posyp oliwkami i pokrojonym w kosteczkę serem. Przypraw tymiankiem. Danie udekoruj pietruszką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy