Greckie jadło

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przepis zainspirowany dzięki konkursowi kreatywnemu:)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Udka z kurczaka
    marchewka
    ser feta
    por
    przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Greckie jadło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka z kurczaka trybujemy ( wyjmujemy kosci)

    Marchewke trzemy na tarce na koncowce jarzynowej, pora ( calego) kroimy w polksiezyce. Mase dzielimy na pol.
    Na patelni rozgrzewamy tluszcz podmazamy marchew z porem jedna czesc dodajemy pol opakowania serka feta, dokladnie mieszajac aby zrobila sie jednolita masa.
    Przygotowana masa faszerujemy udka.
    Naczynie zaroodporne smarujemy margaryna, ukladamy nafaszerowane udka, posypujemy przyprawa do kurczaka.
    Pieczemy okolo 45 min w 200st. podlewajac mieso od czasu do czasu powstalym sosem lub woda gdyby bylo go malo.
    Pozostala czesc masy z patelni wyklada,my na upieczone mieso i dajemy na to reszte serka feta, mieszamy. W razie potrzeby dodajemy wody lub bulionu.
    Wstawiamy do piekarnika na okolo 7 min na 100st, tak aby serek sie rozpuscil.
    Smacznego!!

Porady

Do farszu mozna dodac pieczarki. Danie rowniez mozna podac z filetu w formie devollaji.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grecka Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować