Grecki pieróg

0 (0 ocen)

  • 25 min

Szybki i pyszny pieróg

  • 25 min

Składniki:

  • ser grecki
    ser ricotta
    2 jajka
    posiekana świeża mięta
    sól, pieprz do smaku
    gotowe ciasto filo

Grecki pieróg - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto filo i farsz 1. Wymieszać ricottę pokruszoną fetą.Wbić jajka, wymieszać, dodać posiekaną miętę, przyprawić solą i pieprzem.
  • mieszanie farszu 2. Wymieszać składniki za pomocą bleandera
  • pieróg grecki 3. Folię wyłożyć warstwą ciasta filo. Wyłożyć nadzienie, rozsmarować. Zwinąć brzegi.

Porady

Wyjmij ciasto z lodówki na godzinę przed planowanym gotowaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy