Grecki kociołek

0 (0 ocen)

  • 40 min

Teraz, podczas naszych tropików nie chce się stać przy garach. Ja to doskonale rozumiem i dzisiaj polecam danie jednogarnkowe, które właściwie samo się robi. Spróbujcie, może i Wam posmakuje.

  • 40 min

Składniki:

  • * pół kg mięsa mielonego - u mnie chuda szynka wieprzowa
    * 2 łyżki oleju rzepakowego
    * pół bakłażana
    * cukinia
    * 2 kolorowe papryki
    * puszka pomidorów w zalewie - u mnie z dodatkiem bazylii
    * garść czarnych oliwek
    * zioła - najlepiej majeranek, rozmaryn, ewentualnie zioła prowansalskie
    * sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Grecki kociołek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przesmażyć, przełożyć do garnka. Zalać pomidorami, dobrze doprawić i dusić około 30 minut, do miękkości mięsa. Warzywa pokroić w paseczki. Dodać do mięsa. Dusić aż będę miękkie, ale żeby się nie rozpadały. Dodać oliwki. Całość spróbować, ewentualnie doprawić świeżymi ziołami. Podawać na ciepło, ale i na zimno smakuje idealnie z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować