Granola z kaszy gryczanej

0 (0 ocen)

Jeśli na śniadanie lubicie zjeść coś słodkiego a przy okazji lubicie wszelkiego rodzaju granole itp,to ta granola jest właśnie dla Was.

Składniki:

  • 2 szklanki kaszy gryczanej
    1/2 szklanki sezamu
    1 szklanka wiórków kokosowych
    1 szklanka migdałów,przekrojonych na pół
    1/2 szklanki orzechów nerkowca
    3/4 szklanki miodu
    1/4 szklanki oleju kokosowego
    1 łyżka ekstraktu waniliowego
    1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
    1 szczypta soli.

Granola z kaszy gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nastaw na 175 C. Blaszkę od piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
    Do miski wsyp kaszę gryczaną,migdały,orzechy nerkowca,sezam i wiórki kokosowe.
    Do rondelka dodaj olej kokosowy i miód.Podgrzewaj na małym ogni mieszając do połączenia składników.
    Dodaj kawę i ekstrakt waniliowy. Przelej do miski z kaszą gryczaną i dokładnie wymieszaj.
    Granolę przełóż na blaszkę i piecz przez ok 30 minut,pamiętając o tym żeby granolę kilka razy przemieszać.
    Gotową odstaw by przestygła.
    Pokrusz ją na mniejsze kawałki i przełóż do pojemniczka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy