Granola domowa z patelni

4.5 (145 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wiadomo, że taka domowa najlepsza. Polecam.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 łyżki masła
    2 łyżki miodu albo cukru
    100 g nasion słonecznika
    250 g płatków owsianych górskich
    100 g rodzynek
    100 g orzechów laskowych
    50 g płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Granola domowa z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać mocno masło i miód. Dodać pestki słonecznika. Smażyć i mieszać. Dodać płatki owsiane i w dalszym ciągu smażyć i mieszać, aż płatki nabiorą pięknego złotego koloru. Przełożyć do salaterki i dodać rodzynki, orzechy laskowe ( rozbite, ale dość grube ), płatki migdałowe. Wszystko wymieszać. Przełożyć do słoja, albo pudełka. Systematycznie zajadać na śniadanie z jogurtem. Smacznego.

Porady

Oczywiście można dodać inne suszone owoce. Mogą być jabłka, gruszki, śliwki itd. Do porcji śniadaniowej można dodać świeże sezonowe owoce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować