Granola domowa z patelni

  • wyświetlono: 905 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Wiadomo, że taka domowa najlepsza. Polecam.

ewaeu
  • 30 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

2 łyżki masła
2 łyżki miodu albo cukru
100 g nasion słonecznika
250 g płatków owsianych górskich
100 g rodzynek
100 g orzechów laskowych
50 g płatków migdałowych

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Granola domowa z patelni

  • 1. Na patelni rozgrzać mocno masło i miód. Dodać pestki słonecznika. Smażyć i mieszać. Dodać płatki owsiane i w dalszym ciągu smażyć i mieszać, aż płatki nabiorą pięknego złotego koloru. Przełożyć do salaterki i dodać rodzynki, orzechy laskowe ( rozbite, ale dość grube ), płatki migdałowe. Wszystko wymieszać. Przełożyć do słoja, albo pudełka. Systematycznie zajadać na śniadanie z jogurtem. Smacznego.

Porady

Oczywiście można dodać inne suszone owoce. Mogą być jabłka, gruszki, śliwki itd.
Do porcji śniadaniowej można dodać świeże sezonowe owoce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

śniadaniegranolazdrowe śniadaniegranola domowagranola z patelni
 

Komentarze

Podobne przepisy

„Pizza” z patelni ( z otrębów owsianych)

Dodane przez: Armi As

„Pizza” z patelni ( z otrębów owsianych)

Dziś przedstawiam kolejny pomysł...

Twaróg domowy

Dodane przez: Krystyna32

Twaróg domowy

Domowy najlepszy.

Tosty francuskie

Dodane przez: Anna Bielicka

TOSTY FRANCUSKIE Z DOMOWYM DŻEMEM TRUSKAWKOWYM

Powrót do smaków z dzieciństwa....

Domowa ricotta

Dodane przez: dorota w

Domowa ricotta

Delikatna, domowa ricotta, lekko...

Domowa kanapka z sadzonym jajkiem

Dodane przez: bienpyt

Domowa kanapka z sadzonym jajkiem

Domowa kanapka z ciemnego pieczywa,...