Granita truskawkowa

0 (0 ocen)

  • 6 godz.

lodowy deser

  • 6 godz.

Składniki:

  • 1 szklanka wody
    1 szklanka cukru
    1 kg świeżych truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Granita truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki myję, usuwam szypułki i wrzucam do blendera. Cukier z wodą gotuję kilka minut i studzę. Wszystko razem miksuję przez chwilę na delikatny mus. Przekładam do miseczki i wstawiam na 4-6 godz do zamrażalnika. co godzinę wyjmuję mus i mieszam delikatnie widelcem, tak by kryształki lodu się nie rozbiły. Gotową granitę przekładam do szklaneczek i deser gotowy do konsumpcji. Jeżeli rozpuszcza się zbyt szybko proponuję użyć słomki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować