Granita truskawkowa

  • wyświetlono: 347 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

lodowy deser

Beata07
  • 360min

Składniki

1 szklanka wody
1 szklanka cukru
1 kg świeżych truskawek

Sposób przygotowania przepisu:

Granita truskawkowa

  • 1. Truskawki myję, usuwam szypułki i wrzucam do blendera. Cukier z wodą gotuję kilka minut i studzę. Wszystko razem miksuję przez chwilę na delikatny mus. Przekładam do miseczki i wstawiam na 4-6 godz do zamrażalnika. co godzinę wyjmuję mus i mieszam delikatnie widelcem, tak by kryształki lodu się nie rozbiły. Gotową granitę przekładam do szklaneczek i deser gotowy do konsumpcji. Jeżeli rozpuszcza się zbyt szybko proponuję użyć słomki .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycieTruskawki

Komentarze

Podobne przepisy

Granita wiśniowo-imbirowa.

Dodane przez: AnnaCh

Granita wiśniowo - imbirowa.

Granita to tradycyjny włoski deser....

Granita arbuzowo-cytrynowa z gruszecznikiem

Dodane przez: W_poszukiwaniu_inspiracji

Granita arbuzowo-cytrynowa z gruszecznikiem

Szybki i prosty deser na upalne...

CYTRYNOWE ORZEŹWIENIE

Dodane przez: Monika Chura Quispe

Granita cytrynowa - cold & cool

Orzeźwiający napój

Dodane przez: Konto nieaktywne

Arbuz z ziołową granitą

Wyjątkowo łatwy do wykonania deser...

Mus czekoladowy z kawową granitą

Dodane przez: czarrna

Mus czekoladowy z kawową granitą

Deser dla smakoszy czekolady deserowej...

truskawkowe

Dodane przez: Judytka

Truskawkowe

To ciasto jest bardzo smaczne,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE