Granita arbuzowo-cytrynowa z gruszecznikiem

0 (0 ocen)

Szybki i prosty deser na upalne dni.

Składniki:

  • - około 500 g miąższu z arbuza bez pestek
    - szklanka gruszecznika
    - 1-1,5 łyżeczki cukru pudru
    - 2-3 łyżki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Granita

Granita arbuzowo-cytrynowa z gruszecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arbuza miksujemy za pomocą blendera. Dodajemy pozostałe składniki i dobrze mieszamy. Przelewamy do plastikowego pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika. Co 20-30 minut wyjmujemy pojemnik i za pomocą widelca kruszymy lód na kryształki. Deser jest gotowy po około 1,5 godziny. Gotowy przekładamy do miseczek.

Porady

Zamiast gruszecznika możecie użyć cydru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować