Granita arbuzowo-cytrynowa z gruszecznikiem

  • wyświetlono: 72 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybki i prosty deser na upalne dni.

W_poszukiwaniu_inspiracji

Składniki

- około 500 g miąższu z arbuza bez pestek
- szklanka gruszecznika
- 1-1,5 łyżeczki cukru pudru
- 2-3 łyżki soku z cytryny

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Granita arbuzowo-cytrynowa z gruszecznikiem

  • 1. Arbuza miksujemy za pomocą blendera. Dodajemy pozostałe składniki i dobrze mieszamy. Przelewamy do plastikowego pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika. Co 20-30 minut wyjmujemy pojemnik i za pomocą widelca kruszymy lód na kryształki. Deser jest gotowy po około 1,5 godziny. Gotowy przekładamy do miseczek.

Porady

Zamiast gruszecznika możecie użyć cydru.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciesezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiataarbuzdeser lodowygranitagruszecznik
 

Komentarze

Podobne przepisy

Mus czekoladowy z kawową granitą

Dodane przez: czarrna

Mus czekoladowy z kawową granitą

Deser dla smakoszy czekolady deserowej...


Rolada z arbuzową pianką i kaszą jaglaną

Dodane przez: Martyna1991

Rolada z arbuzową pianką i kaszą jaglaną

Uwielbiam piec rolady. Ten smak...

Serniczki z chia i kisielem arbuzowym

Dodane przez: jolao

Serniczki z chia i kisielem arbuzowym

Serniczki w pucharkach z dodatkiem...

Chłodnik arbuzowo-truskawkowy z miętą

Dodane przez: odzywiaj-sie-zdrowo

Chłodnik arbuzowo-truskawkowy z miętą

W upalny dzień nie ma nic lepszego...

wiśniowiec z masą cytrynową

Dodane przez: mariosylwia

Wiśniowiec z masą cytrynową

Przepis na ciasto pochodzi z "Wielkiej...

Arbuzowy paj

Dodane przez: dorota w

Arbuzowy paj

Trochę niezwykłe ciasto, jak na...