Gotowany sernik z masą kajmakową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na spód:
Mąki zmieszać ze sobą,dodać cukier puder,kakao,proszek do pieczenia i masło o temperaturze pokojowej.Następnie połączyć ze sobą wszystkie składniki.Ciasto wykładamy na blaszkę do pieczenia wysmarowaną masłem. Spód wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25 minut.
Masa:
Do garnka wrzucamy masło i czekamy aż się rozpuści. Następnie dodajemy twaróg zmielony na maszynce do mięsa i podgrzewamy chwilę. Dodajemy jajka i dokładnie wszystko łączymy. Następnie dodajemy mleko skondensowane słodzone i cukier waniliowy i mieszamy. Budyń mieszamy szybko z zimnym mlekiem i dodajemy do masy serowej. Podgrzewamy 5 minut cały czas mieszając.
Masę serową przekładamy na upieczony spód. Wyrównujemy i odstawiamy na 10 godzin. Po 10 godzinach smarujemy masą kajmakową. Orzechy siekamy i posypujemy nimi ciasto. Smacznego.
Komentarze