Znacie gotowany sernik? Lubicie taki sernik? Ja uwielbiam, ale zdecydowanie za rzadko taki przygotowuję. Najczęściej serniki piekę. Muszę się poprawić. Już mam kilka nowych pomysłów. Nie ukrywam, że sernik wychodzi bardzo pyszny. Taki inny niż pieczony. Tym razem postanowiłam przygotować go na puszystym biszkopcie i udekorować bardzo słodkim kajmakiem i małymi herbatnikami. Wyszło i pięknie i pysznie i aż miło było patrzeć gdy proszono o dokładkę. Polecam, zróbcie taki sernik :) Słodkich inspiracji Wam życzę :)
0 (0 ocen)
Porady
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Sernik można pokroić na około 30 porcji. Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy. U mnie ser taki z wiadereczka, inny trzeba zmielić co najmniej trzy razy. Blaszka o wymiarach około 24 cm x 35 cm.
Komentarze