Gotowany Sernik przekładaniec

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny serniczek inny niż tradycyjny

  • 1 godz. 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO
    3szkl mąki
    1szkl cukru
    2 jaja
    Kostka margaryny
    2 łyżki miodu
    2 łyżki mleka
    Łyżeczka sody oczyszczonej
    Cukier waniliowy
    MASA SEROWA
    1kg twarogu mielonego
    6 jaj
    1szkl cukru
    200g masła
    Budyń śmietankowy
    1szkl mleka
    Cukier waniliowy
    Polewa 2 gorzkie czekolady
    2 łyżki śmietany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Gotowany sernik przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Rozwałkować na trzy placki o grubości ok 0,5cm. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Każdy placek piec oddzielnie w 180st ok 15min. Wystudzić.
    Ser, jajka i masło włożyć garnka dodać cukier, cukier waniliowy i mieszając podgrzewać na małym ogniu. Gdy składniki się połączą i masa będzie gorąca, cały czas mieszając dodać budyń rozpuszczony w mleku. Doprowadzić do wrzenia. Placki przekładać gorąca masą serową. Czekolady rozpuścić na małym ogniu dodając śmietanę ciągle mieszając. Polać ciasto. Odstawić na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować