gotowany kurczak z marchewką i nutą curry

0 (0 ocen)

  • 60 min

lekki i smaczny obiad

  • 60 min

Składniki:

  • podudzia z kurczaka 4 sztuki
    marchew 4 szt
    przyprawa curry 1 łyżeczka
    liście laurowe 2 szt
    cebula dymka
    ziele angielskie 2 szt
    sól do smaku
    pieprz

Gotowany kurczak z marchewką i nutą curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia myję ,do garnka wlewam wodę wkładam podudzia,marchew,liść laurowy ,ziele angielskie,oraz cebulę.gotuję około 2 godz.po 1,5 godz. wyjmuję marchewkę,do naczynia wlewam 1/2 szklanki wywaru z podudzi dodaję 1 łyżeczkę curry , marchew kroję w skośne plastry wkładam do wywaru i tak na około 10 minut ,w tym czasie wyjmuję podudzia układam na talerzu .Podaję z ulubioną sałatką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy