Gotowany kalafior z zasmażana bułką tartą i z oregano

5 (181 ocen)

  • 30 min

Jako przystawka do drugiego dania (do mięsa i ziemniaków). Można również jeść z chlebem lub jako danie pojedyncze.

  • 30 min

Składniki:



  • 1 sredni świeży kalafior
    2 łyżki bułki tartej
    2 łyżki masła
    1 płaska łyżka soli
    2 litry wody
    oregano

Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Gotowany kalafior z zasmażana bułką tartą i z oregano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka z osoloną wodą wrzucić różyczki kalafiora i gotować około 20-30 minut.
    Ugotowany kalafior odcedzić, wyłożyć na talerz i lekko oregano.
    Na gorącą patelnię dać masło i bułkę tartą, zarumienić na złoty kolor i posypać , polac zasmażką kalafior.

Porady

na 4 porcje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować