Gotowany boczek na chleb ala smalec

4.48 (201 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Fajny sposób na smarowidło do chleba,bardzo smaczne :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg boczku świeżego.2ząbki czosnku,0,5 litra wody,1 duża cebula,sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (201 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Dodatki Pasty

Gotowany boczek na chleb ala smalec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek pokroic w kawałki wrzucić do garnuszka dodac czosnek i cebulę w całości, zalać wodą i gotować na małym ogniu aż do miękkości .Na końcu doprawić trochę solą i pieprzem.Po ugotowaniu ''potłuc'' tłuczkiem do ziemniaków na gładką masę .
    Przekładamy do słoika w lodówce można przechowywać do 2 tyg.ale zniknie pewnie wcześniej ;).
    Smacznego.

Porady

Po posmarowaniu popieprzyć najepiej swieżo zmielonym pieprzem i posolić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować