Gotowane roladki drobiowe w suszonej natce pietruszki z masłem i serem żółtym

4.5 (174 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Soczyste, gotowane roladki z piersi kurczaka obtoczone w aromatycznej natce pietruszki , wypełnione ciągnącym się serem żółtym oraz płynnym masłem.

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
    8 plastrów sera żółtego
    4 paski masła 82%
    4 łyżki suszonej natki pietruszki
    sól , pieprz
    4 arkusze foli spożywczej
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Gotowane roladki drobiowe w suszonej natce pietruszki z masłem i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 
Gotowane roladki drobiowe w suszonej natce pietruszki z masłem i serem żółtym 1. Piersi oczyścić , umyć , osuszyć.
    Przekroić wzdłuż na 4 kotlety.
    Każdy kawałek mięsa rozbić tłuczkiem , oprószyć solą i pieprzem.
    Układać po 2 plastry sera żółtego oraz pasek masła.
  • 
Gotowane roladki drobiowe w suszonej natce pietruszki z masłem i serem żółtym 2. Boki mięsa nałożyć na masło a następnie ścisło zwinąć w rulon.
  • 
Gotowane roladki drobiowe w suszonej natce pietruszki z masłem i serem żółtym 3. Każdy arkusz foli spożywczej posypać natką pietruszki , obtoczyć w niej roladkę zawijając mięso.
  • 
Gotowane roladki drobiowe w suszonej natce pietruszki z masłem i serem żółtym 4. Boki foli związać tworząc cukierka.
  • 
Gotowane roladki drobiowe w suszonej natce pietruszki z masłem i serem żółtym 5. W garnku zagotować wodę , włożyć roladki na wrzątek.
    Gotować 10-15 min pod przykryciem.
    Przed podaniem usunąć folię.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować