Gotowana łopatka z czosnkiem i ziołami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Rolowana łopatka nadziana czosnkiem oraz ziołami, gotowana z przyprawami. Taka wędlina świetnie pasuje do kanapek oraz do ziemniaczków w sosie.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg ładnej łopatki
    główka czosnku
    4 listki laurowe
    łyżeczka pieprzu kolorowego
    4 ziela angielskie
    łyżeczka soli himalajskiej
    gałązka rozmarynu
    3 gałązki tymianku
    sznurek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Gotowana łopatka z czosnkiem i ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę umyć a następnie rozciąć aby powstał płat mięsa. Na mięsie rozsmarować przeciśnięty przez praskę czosnek ok 4 ząbki oraz gałązki tymianku i rozmarynu. Ciasno związać całą szynkę aby się nie rozpadła podczas gotowania.
  • łopatka 2. Do wysokiego garnka wlewamy wodę, do gotującej wody dodajemy listki, ziele, sól himalajską, kolorowy pieprz, oraz pozostały czosnek. Łopatkę gotujemy pod przykryciem godzinę. Po tym czasie wyłączamy palnik i zostawiamy łopatkę w wywarze, a następnie odstawiamy na talerz do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka Mięso Rozmaryn Tymianek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować