gotowana karkowka

4.5 (192 ocen)

  • 20 min

mala odmiana do kanapek zamiast wedlin kupowanych w sklepach mozna samemu przydotowac cos do chleba

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5kg karkowki

    MARYNATA:
    -1 lyzka musztardy
    -3 lyzki oliwy
    -1 lyzka czosnku suszonego (lub 2 zabki)
    -1 lzeczka kminku
    -1 lyzka wegety
    -1 lyzka MAGGI
    -4 szkl wody
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gotowana karkowka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karkowka gotowa do gotowania. 1. Wszystkie skladniki marynaty mieszamy ze soba,wlewamy do miski i wkladamy do niej karkowke. Zakrywamy folia spozywcza i chowamy do lodowki na 3godziny.

    Nastepnie przekladamy mieso do garnka,razem z owa zalewa i gotujemy ok 2 godziny do momentu az bedzie mikka.

    Po ugotowaniu przykrywamy garnek i zostawiamy na cala noc.
    Rano musimy to troche podgrzac tak aby tluszcz ktory sie zebral rozpuscil sie (nie gotujemy). Miesa wyjmujemy na durszlak aby obcieklo.
    Z tak przygotowana karkowka mozna oblozyc kanapki. Mozna ja rowniez zamrozic i wyjac kiedy bedzie potrzeba.

Porady

Taka karkowke przed ugotowaniem mozna opiec na patelni abylepiej wygladala. A zamiast czosnku w proszku mozna uzyc normalny czosnek wycisniety przez praske.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować