Gotowana kapusta na obiad

4.5 (142 ocen)

  • 20 min

Świetny pomysł na wykorzystanie pozostałej kapusty po robieniu gołąbków. Polecam.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 4-5 porcje:
    Pozostała główka kapusty z robienia gołąbków lub 1/3 dużej główki białej kapusty
    1 łyżka smalcu z skwarkami
    Sól, pieprz, ocet do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Gotowana kapusta na obiad - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić na drobno. Zalać wodą, posolić i ugotować do miękkości. Odcedzić i wymieszać z łyżką smalcu. Całość odstawić do wystudzenia. Następnie przyprawić według gustu solą, pieprzem oraz octem i jeszcze raz wymieszać.

Porady

Do gotowej kapusty można dodać jeszcze cebulę pokrojoną w malutką kostkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować