Góralski krakusek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciastka krakuski kruszymy i łączymy z połową rozpuszczonego masła, wykładamy na dnie tortownicy ( 3 łyżki zostawiamy do dekoracji).
Tą samą czynność wykonujemy z krakersami, kruszymy, łączymy z masłem i wykładamy na kakaowe ciastka.
2.Spód ciasta mamy gotowy teraz robimy masę, serek przekładamy do naczynia i ubijamy mikserem.
Wlewamy mleko, śmietanę oraz wsypujemy cukier puder, ciągle miksując.
3.Z ananasów odlewamy sok i rozpuszczamy w nim żelatynę, wlewamy do masy.
4.6. Krążki ananasów układamy na około tortownicy. W środek każdego krążka wkładamy pokruszone ciastka kakaowe, które zostawiliśmy do dekoracji a pozostały nam owoc kroimy na małe kawałki i łączymy z masą.
5.7. Tak przygotowaną masę przekładamy na pokruszone ciastka
6.8. Pozostała nam dekoracja, użyłam do tego pokruszone batony góralki, ciastko krakuski i plasterek ananasa.
7.9. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
10. Ciasto gotowe.
11. Smacznego.
Komentarze