GORĄCY KUBEK: BARSZCZ CZERWONY

  • wyświetlono: 823 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 2

Idealny do popijania i krokietów.

dsrg
  • 60min

Składniki

dowolna ilość buraków np. 1 kg
sól
sok z cytryny
przyprawa z płynie MAGI
majeranek
cukier

Sposób przygotowania przepisu:

GORĄCY KUBEK: BARSZCZ CZERWONY

  • 1. Buraki myjemy, obieramy i kroimy w małe kawałki.
  • 2. Wybieramy taki garnek, aby przygotowane buraki zajmowały w nim prawie połowę miejsca.
  • 3. Wszystko to zalewamy do pełna wodą i gotujemy do miękkości buraków.
  • 4. Doprawiamy solą, cytryną, cukrem i MAGI stopniowo, po trochu aż do uzyskania pożądanego smaku. Powinien on być słodko-słono-kwaskowy. Na koniec dodajemy majeranek, gotujemy jeszcze około 5 minut.

Porady

MAGI dodajemy naprawdę po troszku. Ma ona tylko lekko dodać smaku, a nie zdominować cały smak barszczu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzudania_dla_urodyszkola_babciWigiliaświętabarszcz czerwonybarszcz czystygorący kubek

Komentarze

Podobne przepisy

barszcz

Dodane przez: Habibi Chi

Barszcz czerwony na rosole

Klasyczny barszcz czerwony który...

barszcz

Dodane przez: AnnaKoziel

Barszcz czerwony z fasolą

Lubicie barszcz ukraiński? Ja dziś...

Barszcz czwerwony

Dodane przez: magdzia44448

BARSZCZ CZERWONY

Esencjonalny i pyszny barszcz....

image-1rjer59

Dodane przez: Ewelina Marcin

Wigilijny czerwony barszcz z uszkami

Czerwony barszcz z postnymi uszkami,...

barszcz

Dodane przez: Jolanta KG

BARSZCZ CZERWONY

Intensywny kolor i smak. Te dwa...

Barszcz czerwony, jarski

Dodane przez: magmir81

Barszcz czerwony

Barszcz czerwony, jarski

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE