GORĄCY KUBEK: BARSZCZ CZERWONY

5 (147 ocen)

  • 60 min

Idealny do popijania i krokietów.

  • 60 min

Składniki:

  • dowolna ilość buraków np. 1 kg
    sól
    sok z cytryny
    przyprawa z płynie MAGI
    majeranek
    cukier
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz Barszcz czerwony

Gorący kubek: barszcz czerwony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki myjemy, obieramy i kroimy w małe kawałki.
  • 2. Wybieramy taki garnek, aby przygotowane buraki zajmowały w nim prawie połowę miejsca.
  • 3. Wszystko to zalewamy do pełna wodą i gotujemy do miękkości buraków.
  • 4. Doprawiamy solą, cytryną, cukrem i MAGI stopniowo, po trochu aż do uzyskania pożądanego smaku. Powinien on być słodko-słono-kwaskowy. Na koniec dodajemy majeranek, gotujemy jeszcze około 5 minut.

Porady

MAGI dodajemy naprawdę po troszku. Ma ona tylko lekko dodać smaku, a nie zdominować cały smak barszczu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Barszcz czerwony

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować