Gorące danie z fasolą i kiełbasą

4.5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Gorące danie z fasolą i kiełbasą

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g kiełbasy
    1 szkl białej fasoli lub 2 puszki
    1 puszka pomidorów w przecierze
    kawałek selera
    pietruszka
    marchewka
    por ok 80 g
    sól
    pieprz
    oregano
    słodka papryka
    szczypta chili w płatkach
    1 listek laurowy
    3-4 ziarenka ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gorące danie z fasolą i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę moczymy przez całą noc w wodzie, Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy na półmiękko, dodajemy pokrojoną włoszczyznę, przyprawy(listek laurowy i ziele angielskie) i gotujemy aż warzywa i fasola będą juz zupełnie miękkie, Kiełbasę kroimy w plasterki i przysmażamy na patelni . Do potrawy dodajemy pomidory i kiełbasę, w razie potrzeby uzupełniamy wodę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem papryką i chili
    Uwaga: jeśli mamy fasolę z puszki to dodajemy ją później , razem z pomidorami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować