Gorąca czekolada w proszku

5 (173 ocen)

Taka gorąca czekolada smakuje o każdej porze roku, a szczególnie jesienią i zimą. Możemy dodać do niej ulubione przyprawy takiej jak, imbir, kardamon itp. Długość przechowywania proszku zależy od daty ważności użytych składników!

Składniki:

  • Składniki:
    • 100 gram cukru pudru,
    • 140 gram mleka w proszku (w niebieskim opakowaniu),
    • 50 gram kakao dobrej jakości,
    • 1/3 łyżeczki cynamonu,
    • przegotowana woda do sporządzenia napoju
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje

Gorąca czekolada w proszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki przed wymieszaniem 1. Potrzebne składniki odważamy. Przygotowane umieszczamy w misce. Mieszamy do ich połączenia. Doprawiamy cynamonem i ponownie mieszamy. Gotową czekoladę w proszku przechowujmy np. w słoiku.
    Aby sporządzić 1 filiżankę gorącej czekolady odmierzamy 3-4 łyżeczki proszku. Zalewamy je gorącą, przegotowaną wodą, mieszamy i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować