Gorąca czekolada malinowa

4.5 (156 ocen)

Pyszna i słodka, biała czekolada z sokiem z malin na gorąco. Z pewnością rozgrzewa, a do tego jak smakuje...

Składniki:

  • 150 ml mleka
    150 ml śmietany kremówki
    pół tabliczki (50 g) białej czekolady
    garść malin (świeżych lub mrożonych)
    bita śmietana (może być w sprayu)
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje

Gorąca czekolada malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę i mleko wlać do rondelka. Dodać drobno połamaną białą czekoladę. Podgrzewać, cały czas mieszając, aż czekolada się rozpuści i będzie gorąca (ale nie gotująca!).
    Maliny zmiksować lub rozgnieść widelcem. Wycisnąć z nich sok używając gazy, lub przecierając je przez gęste sitko (chodzi o to by pozbyć się drobnych pestek). Sok dodać do czekolady, wymieszać.
    Wierzch udekorować bitą śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować