Golonki po bawarsku

5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 2 godz.

Mimo że poświęcam sporo czasu mojemu synkowi, zawsze znajdę chwilę, aby ugotować pożywny posiłek.

  • 2 godz.

Składniki:

  • ● 4 golonki
    ● 2 marchewki
    ● seler
    ● 2 cebule
    ● 2 pietruszki
    ● 5 ziaren ziela ang.
    ● 2 liście laurowe
    ● słodka mielona papryka
    ● olej
    ● sól, pieprz
    ● puszka piwa
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Golonki po bawarsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso nacieramy solą, pieprzem i papryką. Chłodzimy 2 godziny. Marchewki, pietruszki i selera obieramy, myjemy i wraz z cebulami kroimy w plastry.
  • 2. Golonki rumienimy na oleju, przekładamy do rondla. Na tłuszczu smażymy
    warzywa.
  • 3. Warzywa przekładamy do mięsa. Wlewamy tyle wody, aby golonki były przykryte. Dodajemy ziele i liście. Zagotowujemy. Wlewamy piwo. Gotujemy 2 godziny
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować