golonki na warzywnej kapuście z czosnkiem niedźwiedzim z szybkowara

0 (0 ocen)

golonki w tej wersji są bardzo smaczne i syte..............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • golonka wieprzowa 4 sztuki/średnie, czosnek niedźwiedzi Royal Brand 3 łyżki, przyprawa Harrisa Royal Brand 2 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, olej rzepakowy 4 łyżki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, włoszczyzna 1/2 pęczka, kapusta biała 1/2 główki, średnia, kapusta kiszona 25 dag, koper 1 baldachim/suszony, woda 2 szklanki

Golonki na warzywnej kapuście z czosnkiem niedźwiedzim z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. golonki natrzeć olejem wymieszanym z czosnkiem niedźwiedzim, kucharkiem, przyprawą w płynie, papryką ostrą i schować do lodówki najlepiej na całą noc
  • etap 2. kapustę białą drobno pokroić, poszatkować, włoszczyznę rozdrobnić w rozdranbiaczu, wsypać do kapusty, dodać kiszoną kapustę, koper suszony baldachim
  • etap 3. wsypać do tłuszczyku w szybkowarze kapustę, wlać wodę, dokładnie wymieszać, na wierzchu ułożyć golonki, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu 55 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
  • etap 4. kapustę wyłożyć do miski, ułożyć golonki, można podać z pieczywem, ziemniakami, kaszą

Porady

bez szybkowara golonki gotować z 2- 2,5 godziny, zależy od wielkości

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy