Golonki na warzywnej kapuście z czosnkiem niedźwiedzim z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.golonki natrzeć olejem wymieszanym z czosnkiem niedźwiedzim, kucharkiem, przyprawą w płynie, papryką ostrą i schować do lodówki najlepiej na całą noc
2.kapustę białą drobno pokroić, poszatkować, włoszczyznę rozdrobnić w rozdranbiaczu, wsypać do kapusty, dodać kiszoną kapustę, koper suszony baldachim
3.wsypać do tłuszczyku w szybkowarze kapustę, wlać wodę, dokładnie wymieszać, na wierzchu ułożyć golonki, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu 55 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
4.kapustę wyłożyć do miski, ułożyć golonki, można podać z pieczywem, ziemniakami, kaszą
Porady
bez szybkowara golonki gotować z 2- 2,5 godziny, zależy od wielkości
Komentarze