golonki indyka z kapustą i marchwią z szybkowara

0 (0 ocen)

golonki są miękkie i smakują z kapustą i marchwią, można je podać do pieczywa, ziemniaków.................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • golonki indycze 4 większe, przyprawa do kurczaka 3 łyżki, olej rzepakowy 7 łyżek, ząbki czosnku 6 sztuk, marchew 8 nieduże, kapusta 1 główka młoda, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, papryczka chili 1 średnia, woda 1 szklanka

Golonki indyka z kapustą i marchwią z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. golonki indycze umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć przyprawą do kurczaka i na gorącym oleju zrumienić golonki z każdej strony w garnku szybkowara
  • etap 2. do golonek dołożyć obrane ząbki czosnku, obraną marchew
  • etap 3. młodą kapustę pokroić nie za drobno i zalać gorącą wodą, zamieszać i wodę odlać z kapusty
  • etap 4. kapustę włożyć na golonki z marchwią, dodać pokruszoną suszoną lub świeżą papryczkę chilli, wlać przyprawę w płynie, wodę i zamknąć szybkowar - od chwili zasyczenia pary gotować na małym ogniu 35 minut, szybkowar otworzyć jak ciśnienie samo opadnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy