Golonki indycze w miodowo-musztardowej marynacie

0 (0 ocen)

Golonki pieczone w takiej marynacie są smaczne, soczyste i aromatyczne, najlepiej smakują podane z pieczonymi ziemniakami surówką.

Składniki:

  • 2 golonki indycze
    Marynata:
    1 łyżka musztardy miodowej
    1 łyżka miodu prawdziwego
    1/4 szklanki oleju rzepakowego
    1 łyżka ziół do drobiu
    1 łyżka przyprawy do indyka
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    0,5 łyżeczki soli

Golonki indycze w miodowo-musztardowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlewamy olej, dodajemy pozostałe składniki marynaty, dokładnie mieszamy. Umyte i osuszone golonki nacieramy marynatą, przekładamy do miski, przykrywamy i wstawiamy na noc do lodówki. Golonki przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 1-1,5 godziny pod przykryciem w temperaturze 180 stopni. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i ulubiona surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy