Golonka z pieczarkową pierzynką

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

bardzo lubimy golonkę......................

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - golonka wieprzowa (tylna): 2 sztuki
    - pieczarki: 500 gramów
    - cebula: 2 sztuki
    - sos sojowy: 1 łyżeczka
    - miód płynny: 2 łyżeczki
    - sól,pieprz do smaku: 1 łyżeczka
    - papryka słodka: 0.5 łyżeczki
    - ziołowe ziarenka smaku: 1 łyżeczka
    - mąka: 4 łyżki
    - olej: 5 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka

Golonka z pieczarkową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonki umyć, włożyć do garnka, zalać wodą dodać soli i ugotować prawie do miękkości. Wyjąć golonki i przestudzić. Mąkę, paprykę, pieprz i ziarenka smaku wymieszać i obtoczyć golonki. Podsmażyć na oliwie. Podsmażone golonki ułożyć w żaroodpornym naczyniu i posmarować skórę miodem zmieszanym z sosem sojowym. Pieczarki oczyścić, pokroić na pół. Jeśli są duże przekroić na 4 części. Cebulę pokroić w półplasterki. Wokół golonek ułożyć na przemian pieczarki z cebulą, lekko skropić sosem sojowym, podlać 1 szklanką wywaru z gotowania golonek i piec w piekarniku 40 minut w temperaturze 150 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Golonki Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować