Golonka z indyka w sosie z pomidorów

4.5 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepyszne golonka z indyka w sosie, mój mąż bardzo je lubi.

Składniki:

  • 2 golonka z indyka
    4 duże pomidory
    150 ml śmietany 18%
    1 łyżka sosu sojowego
    sól
    pieprz
    papryka ostra i słodka
    mielony imbir
    rozmaryn
    olej

Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka Sosy

Golonka z indyka w sosie z pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podsmażanie golonek 1. Golonka umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, mielonym imbirem oraz suszonym rozmarynem. Odstaw na 30 min w chłodne miejsce. Po tym czasie rozgrzej minimalną ilość oleju i podsmaż golonka na złoty kolor.
  • gotowanie golonek do miękkości 2. Gdy golonka się podsmaża wlej sos sojowy, chwilkę podsmaż, podlej gorącą wodą. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w kostkę, dodaj do golonek, gotuj pod przykryciem do miękkości golonek, przypraw do smaku.
  • Smacznego! 3. Gdy golonka będą miękkie wlej śmietanę, gotuj aż sos się zredukuje. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki Pomidor

Notka redakcyjna

PPWS_11-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować