Golonka z indyka

4.5 (174 ocen)

Golonka otulona słodko-pikantną marynatą. Idealne dla miłośników ostrych smaków.

Składniki:

  • 2 golonki z indyka (takie po 300gram)

    Marynata:
    pół szkl. wody
    2 łyżki miodu
    około pół opakowania przyprawy ogniste skrzydełka
    półtorej łyżeczki chilli jalapeno kruszonej
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka

Golonka z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marynatę gotujemy.
  • 2. Golonki myjemy osuszamy, ostrym nożem delikatnie nakuwamy mięso.
  • 3. Mięso kładziemy do miski i zalewamy gotową marynatą. Odstawiamy do lodówki na 12h.
  • 4. Golonki obsmażamy na patelni grillowej pół minuty z każdej strony.
    Wstawiamy do piekarnika na godzinę do 180 stopni.
    Co jakiś czas polewamy golonki marynatą.
  • 5. Po upieczeniu kładziemy golonki na talerz, powstały sos podczas pieczenia delikatnie zaprawiamy mąką. Sosem polewamy golonki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Golonki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować