Golonka wieprzowa z warzywami pieczona w rękawie

4.5 (160 ocen)

Solidny obiad który praktycznie robi się sam.

Składniki:

  • 1 golonko wieprzowe ( ok 1kg)
    200 g pieczarek
    3-4 średnie ziemniaki
    2 marchewki
    1 cebula
    2 szklanki coca-coli
    1 łyżka:
    słodkiej papryki , czosnku granulowanego , pieprzu
    1 łyżeczka:
    soli , chili

Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka

Golonka wieprzowa z warzywami pieczona w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Goonka w marynacie 1. Golonkę myjemy , oczyszczamy . Coca-colę mieszamy z przyprawami zalewamy mięso , odstawiamy do lodówki na 3-4 h co jakiś czas odwracamy i polewamy golonkę.
  • warzywa 2. Warzywa obieramy , myjemy . Ziemniaki kroimy na 4 części ,pieczarki w plastry , cebulę w piórka , marchew na mniejsze kawałki.
  • przed pieczeniem 3. Zamarynowaną golonkę z płynem przekładamy do rękawa do pieczenia , dokładamy warzywa, z czepiamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. ok 2 h. z termoobiegiem grzanie góra-dół co jakiś czas odwracamy rękaw na drugą stronę.
    Po tym czasie rozcinamy rękaw , zmniejszamy temp. do 180 st. pieczemy kolejne 30 min , podlewając mięso sosem.

Porady

Danie wystarcza dla 2-3 osób.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować