GOLONKA W PIWIE

4.5 (199 ocen)

rozpływa się w ustach

Składniki:

  • Golonka tylna lub 4 małe przednie
    4 duże cebule
    6 ząbków czosnku
    sól
    pieprz w ziarenkach
    3 szt liść laurowy
    5 ziarenek ziela angielskiego
    łyżeczka kminku
    0,5 litra piwa jasnego
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Golonka Piwa

Golonka w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Golonkę umyć, wyczyścić, posolić i zostawić na 2 godziny lub na całą noc. Podsmażyć na rumiano na dobrze rozgrzanej patelni.Przełożyć do garnka razem z olejem użytym do smażenia. Dodać pokrojona w piórka cebulę, obrany czosnek , kminek, tymianek, pieprz, listek i ziele. Podlać wszystko piwem ( ja od razu wlewam całość ). Dusić na wolnym ogniu pod przykryciem ( aż będzie miękka ). Pół godziny przed końcem duszenia odkryć żeby piwo wyparowało.Podawać z musztardą lub z chrzanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Golonki Piwo

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować